İslamiBilinc  

Geri Dön   İslamiBilinc >
İSLAMİBİLİNC MEDRESESİ
> İslami Cihad

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 12-22-2007   #1
tevhiteri
USTA

tevhiteri - ait Avatar

Teşekkürler: 541
450 Mesajına 610 kez Teşekkür Edildi.
tevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nice
bir müslüman bir

sa.kardeşlerim bir müslüman diger bir müslümanı öldürürse cehenneme gider..camel savaşında bir tarafta şuranın sectiği halife hz ali...öbür tarafta hz ayşenin ve muavviyenin ordusu ve 12000 ölü yada şehit..hangi taraf cennetlik..hangi taraf cehennemlik...sadece kendi cevaolarınızı bekliyorum...bana alim malim diye bir takım insanların dediklerini yazmayın...çünkü bugünkü durumumuzdan onlar sorumlu....hele hele o kurnazın dediği gibii haklı 2sevap haksız 1 sevap demeyinde konu dagılmasın a.e.obana göre ayşe ve onun yanında yer alanlar
tevhiteri is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-22-2007   #2
basak2005
ÇIRAK

basak2005 - ait Avatar

Teşekkürler: 1
58 Mesajına 77 kez Teşekkür Edildi.
basak2005 is on a distinguished road
ben alim değilim.. hatta iyi bir müslüman bile sayılmam
ama şu kadarını söyleyebilirim yanlışım varsa düzeltin allahı dediğine göre bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmıştır bir insanı öldüren bütün insanlığı.
tabi iki şekilde öldürmek hak sayılıyor bir sana saldıran biri var ise kendini koru iki ülkeni korumak için bir başkasını öldürebilirsin.. tabi o dönemde yaşamadığım için savaşın sebebi nedyi kim saldırdı kim kendini savundu bilemediğiim için tam birşey diyemiyorum..

ama emin olduğum birşey var ise hz muhammet veda hutbesini yaparken o savaşta olanların onu dinlediğidir aradan ne kadar zaman geçtiki
muhammete as sonra millet bir birini paraçaladı halifelik uğruna..
allhın yerinde olsaydım her iki kısmıda cehenneme yollardım
basak2005 is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-22-2007   #3
ExELaNcE

ExELaNcE - ait Avatar

Teşekkürler: 2.747
1.950 Mesajına 3.269 kez Teşekkür Edildi.
ExELaNcE will become famous soon enoughExELaNcE will become famous soon enough
Sahabe arasındaki savaşlar hakkında,Allahü teâlâ, ellerimizi, bu kanlara bulaşmaktan koruduğu gibi, biz de, dilimizi tutup, bulaştırmayalım..Ben şu haklı ya da haksız demiyeceğim..
Eski 12-22-2007   #4
ExELaNcE

ExELaNcE - ait Avatar

Alıntı:
Allah'ın yerinde olsaydım her iki kısmıda cehenneme yollardım
Bunu düşünemeniz bile sakıncalı..
Olması, hayal edilmesi dahi düşünülemeyecek şeyleri dillendirmeyelim..Hele ki;o Allah ise..
Eski 12-22-2007   #5
lotos68
USTA

lotos68 - ait Avatar

Teşekkürler: 421
292 Mesajına 413 kez Teşekkür Edildi.
lotos68 is on a distinguished road
Alıntı:
tevhiteri´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sa.kardeşlerim bir müslüman diger bir müslümanı öldürürse cehenneme gider..camel savaşında bir tarafta şuranın sectiği halife hz ali...öbür tarafta hz ayşenin ve muavviyenin ordusu ve 12000 ölü yada şehit..hangi taraf cennetlik..hangi taraf cehennemlik...sadece kendi cevaolarınızı bekliyorum...bana alim malim diye bir takım insanların dediklerini yazmayın...çünkü bugünkü durumumuzdan onlar sorumlu....hele hele o kurnazın dediği gibii haklı 2sevap haksız 1 sevap demeyinde konu dagılmasın a.e.obana göre ayşe ve onun yanında yer alanlar
Kim haklı kim haksız ,size göre kim haklı,siz hangi taraftasınız türü sorular olayı bugune taşımak taraflar arasındaki düşünce ayrlıgını ve kavgasını bugune taşımaktır.Bugunün müslümanlarını o günün müslümanları arasında kavgaya sebeb olan olayına taraf yapmayalım lütfen.Bize düşen ümmetin tarihinde üzücü bir olay olan cemel vakasınının günümzde yaşanmasına müsade etmemek olsa gerekir.
lotos68 is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-22-2007   #6
basak2005
ÇIRAK

basak2005 - ait Avatar

Teşekkürler: 1
58 Mesajına 77 kez Teşekkür Edildi.
basak2005 is on a distinguished road
exelance çoğumuzun sahabe diye örnek aldığımız kişilerin halifelik uğruna birbirlerini öldürmesini tartışmak günah değil ayıp değil tartışıp düşünmememk ayıp olsa gerek
bu adamlar hz muhameedin yanında kalmış insanlar hz muhammedin bıraktığı dine böyle örnek olacaksalar bu tartışılır
benim buradan çıkardığım sonuç çokkk farklı birşey ki burası söylenecek yer değil
basak2005 is offline   Alıntı ile Cevapla
Bu Mesaj İçin basak2005'a Teşekkür Edenler
tevhiteri (12-22-2007)
Eski 12-22-2007   #7
tevhiteri
USTA

tevhiteri - ait Avatar

tevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nicetevhiteri is just really nice
Tevhideri

Alıntı:
basak2005´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
exelance çoğumuzun sahabe diye örnek aldığımız kişilerin halifelik uğruna birbirlerini öldürmesini tartışmak günah değil ayıp değil tartışıp düşünmememk ayıp olsa gerek
bu adamlar hz muhameedin yanında kalmış insanlar hz muhammedin bıraktığı dine böyle örnek olacaksalar bu tartışılır
benim buradan çıkardığım sonuç çokkk farklı birşey ki burası söylenecek yer değil
sa.müslümanlar üzerindeki dini ve siyasi sömürü daha o günlerden bu günlere kadargeliyor insanlar tartışmadığı sürece devam edecek ve böyle devam etmesi isteniyor din sömürücüleri tarafından ulema denende satılık cünkü a.e.o
Eski 12-22-2007   #8
ExELaNcE

ExELaNcE - ait Avatar

Alıntı:
basak2005´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Tartışılır tartışılmaz demedim..benim karşı çıktığım nokta Allah'ın yerinde olsaydım sözünüze istinaden söylendi..Yoksa sahabeler hakkındaki olayları tartışın..ama ben bu konuda da şu taraf haklı yada haksız diyemiyeceğim..
Eski 12-22-2007   #9
Y.a.S.e.M.i.N
USTA

Y.a.S.e.M.i.N - ait Avatar

Teşekkürler: 2.006
1.051 Mesajına 1.479 kez Teşekkür Edildi.
Y.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud ofY.a.S.e.M.i.N has much to be proud of
sadakallahülazim(herşeyin en iyisini Allah c.c. bilir)ben de bu konuda yorum yapmayı doğru bulmuyorum biz ilk önce kendimizi ve çevremizi kurtarmaya çalışalım

Y.a.S.e.M.i.N is offline   Alıntı ile Cevapla
Bu Mesaj İçin Y.a.S.e.M.i.N'a Teşekkür Edenler
lotos68 (12-22-2007)
Eski 12-23-2007   #10
tevhiteri
USTA

tevhiteri - ait Avatar

sa.valla her konuda allah iyisini bilir biz hiç bir şeye karışmadan hayatımızı südürelim bize ne ya..a.e.o

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster