|
01-30-2008
|
|
Teşekkürler: 287
1.705 Mesajına 2.518 kez Teşekkür Edildi.
|
Cihad Nedir?
Cihad, gerek Kur'anda ve gerekse Sünnette üç bölüm şeklinde zikredilmiştir:
1. Can ve Malla Cihad
2. Sadece Canla Cihad
3. Sadece Malla Cihad
Bunlardan birini yapmayan Cihad konusunda kapitalistçe ahkam kesmesin! Kimse de Allah'a Dinini öğretmeye kalkmasın. Zira bu bedevilik ve cehalete alamettir!
" [16] De ki: Siz dininizi Allah'a mı öğretiyorsunuz? Oysa Allah göklerde olanları da bilir, yerde olanları da. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. "
|
|
|
|
Bu Mesaj İçin Kuz3y'a Teşekkür Edenler
|
|
01-30-2008
|
|
|
Sorun daha çok burada... Diğer bildiğimiz Cihad kısmında bir sorun yok.
Kur'an ve Sünnetten anladığımız Cihad yukarıda belirttiğimiz gibidir. Bunun dışında Nefis ile veya Kalemle Cihad falan tamamen uydurmadır. Ancak:
Kalemle veya siyaset yoluyla mücadele olur ve yapılır da... Ama bunun adı Cihad olamaz. Çünkü bu Cihad'ın gerçek değerini hem düşürüyor hem de gerçek manasını tahrif ediyor.
Nefisle Cihad kabul edildiği zaman, iki tane fitnenin önü açılmış oluyor:
1. Uydurma Hadislerin Kur'an ve Sahih Sünnet önüne geçmesi.
2. Tekke ve Zaviyelerde pinekleyen dervişler kendilerini meydanlarda can ve malıyla Cihad eden mücahidlerden üstün görmeye başlıyorlar. Bunu çok rahat görebilirsiniz. Özellikle diyalogcular artık Mücahidlere terörist, kendilerine gönül fedaileri gibi saçmalardan seçmeler yapabiliyorlar.
Umarım meramımız anlaşılıyordur.
|
|
|
|
The Following 2 Users Say Thank You to Kuz3y For This Useful Post:
|
|
01-30-2008
|
|
|
Ben diyorum ki;
NEFS kelimesi Can ve Kendi anlamına kullanılır ama bize öğretilen NEFİS anlamında kullanılmaz. Bu bir... Bu açıklamaya göre sorunu anlamam bile mümkün değil. Ben zaten NEFS kelimesini başka bir anlamda kabul etmiyorum. Dolayısıyla Can ve Nefis kelimesi arasında ilişki kurmam da zor.
İkincisi; hadisi sadece Tirmizi rivayet etmiştir. Sonunda hasen sahih ibaresini kullanmıştır. İşin garip tarafı, hadisin gerçek metni bildiğimiz meydan cihadı hakkındadır. Hadis bittikten sonra ravi devamla dedi ki deyip hadis devam ediyor. Aynı hadis Ebu Davud'un Sünen'inde de geçiyor fakat bu kısmı yok. Bir ihtimal bu kısmı sonradan ilave edilmiş.
Üçüncüsü, dediğimiz gibi hadis gerçekten hasen hatta sahih bile olsa;
Kur'anda yüzlerce Cihad ile ilgili ayet ve Hadis Kitaplarında binlerce hadis dediğimiz manada kullanılırken, bir tane hadisin farklı kullanılmış olması neyi değiştirir?
|
|
|
|
|
|
01-30-2008
|
|
|
KURAN’DA CİHAD
”Ey peygamber Kafirlerle ve münafıklarla savaş, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir, ne kötü bir dönüştür? Tevbe Suresi 73
“Savaş hoşunuza gitmediği halde üzerinize farz kılındı. Umulur ki sizin hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinizedir. Ve umulur ki sizin hoşlandığınız şey sizin kötülüğünüzedir. Siz bilemezsiniz Allah bilir.” Bakara Suresi 216
“O halde dünya hayatı yerine ahiret hayatını alanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır, ölüdürlür veya galip gelirse biz ona büyük bir ecir vereceğiz.” Nisa Suresi 74
“Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyiniz. Aksine onlar Allah katında diridirler.”Ali İmran Suresi 169
“İnsanlar onlara, düşmanınız olan insanlar size karşı bir ordu topladılar onlardan korkun dediler. Bu ise onların imanını artırdı. Ve, Allah bize yeter. O ne güzel vekildir, dediler.” Ali imran Suresi 173
“Ey Peygamber! Müminleri savaş için coştur. Sizin sabırlı yirmi kişiniz onlardan ikiyüz kişiyi yener. Sizin yüz kişiniz kafirlerden bin kişiyi yener. Çünkü onlar anlayışsız bir güruhtur.” Enfal Suresi 65
“İman edenler Allah yolunda savaşırlar, kafirler ise Tağut yolunda savaşırlar. Şeytanın dostlarıyla savaşınız. Muhakkak ki şeytanın hilesi zayıftır.” Nisa Suresi 76
“Ey iman edenler! Savaş için bir toplulukla karşılaştığınızda sebat ediniz ve bir de Allahı çokça zikrediniz ki zafere ulaşabilesiniz.” Enfal Suresi 145
“Size ne oluyor da Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir dost kıl, katından bize bir yardımcı gönder diyen zavalı erkekler, kadınlar ve çocuklar yolunda savaşmıyorsunuz?” Nisa Suresi 75
“Ey iman edenler size ne oldu ki, Allah yolunda savaşa çıkınız dendiği zaman yere çöküp kaldınız? Ahireti bırakıp dünya hayatına mı razı oldunuz? Oysa dünya hayatının faydası ahirete göre pek az bir şeydir. Eğer savaşa çıkmazsanız Allah size can yakıcı bir azap ile azab eder ve yerinize başka bir milleti getirir. Ona bir zarar veremzseniz. Allah her şeye kaadirdir. Tevbe Suresi 38-39
“Andolsun ki sizi içinizden cihada çıkanları ve sabredenleri meydana çıkarana ve haberlerinizi açıklayana kadar deneyeceğiz.” Muhammed Suresi 31
“De ki, babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz aşiretiniz, elde ettiğiniz mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz ticaretiniz, ve hoşlandığınız yurtlar sizin için Allah’tan, Rasulünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevimli ise o halde Allahın emri gelinceye kadar bekleyiniz. Allah fasık kimseleri doğru yola eriştirmez.” Tevbe Suresi 24
“Ey iman edenler! Eğer siz Allahın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder ve adımlarınızı sağlamlaştırır.” Saff Suresi 4
“Şüphesiz Allah müminlerden mallarını ve canlarını kendilerine verilecek cennet karşılığında satın almıştır. Onlar Allah yolunda savaşırlar, ölüdürürler, ölüdürülürler. Tevratta ,İncilde vadedilmiş bir haktır. Allahtan daha çok vadini yerine getiren kim var? Öyleyse yaptığınız bu alışverişten dolayı müjdeler olsun size. Ve, işte büyük kurtuluş bu.” Tevbe Suresi 111
|
|
|
|
|
|
01-30-2008
|
|
|
HADİSLERDE CİHAD
Hz. Osman (radiyalahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'i dinledim soyle diyordu:
"Allah yolunda bir gunluk ribat, diger menzillerde (Allah yolunda gecirilen) bir gunden daha hayirlidir." Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 26; ( 1667, 1664, 1665); Buhari, Cihad 73; Muslim, Imaret 163; Ibnu Mace, Cihad 7, Nesai, Cihad 39, 6, 39).
Fadale Ibnu Ubeyd (radiyalahu anh) anlatiyor: "Her olenin ameline son verilir, ancak Allah yolunda olen murabit mustesna. Cunku onun ameli kiyamet gunune kadar artirilir. Ayrica o, kabir azabina da ugratilmaz." Tirmizi, Fedailu'1-Cihad 2,(1621); Ebu Davud, Cihad 16, (2500).
Hz. Enes (radiyalahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Ogleden evvel veya ogleden sonra bir kerecik Allah yolunda yola cikis, dunya ve icindeki her seyden daha hayirlidir." Buhari, Cihad 5, 6, 73, Rikak 2, 51; Muslim, Imaret 112- 115, (1880); Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 17, (1648, 1649, 1651); Nesai, Cihad 11, 12,(6,15); Ibnu Mace, Cihad 2,(2755-2757).
Ebu Hureyre (radiyalahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:
"(Musluman erkeklerden) kim, Allah yolunda, ila-yi kelimetullah icin, devenin iki sagimi arasinda gecen muddet kadar savasacak olsa cennet kendisine vacib olur." Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 21, (1657); Ebu Davud, Cihad 42, (2541); Nesai,Cihad 25, (6, 26); Ibnu Mace, Cihad 15, (2792).
Muaz Ibnu Cebel (radiyalahu anh) anlatiyor: "Icinden samimi sekilde Allah yolunda cihad yapmayi temenni eden bir kimse, bilahare olse de, oldurulse de sehid sevabi kazanir. Kim de Allah yolunda yara alsa veya Allah yolunda -dusmanin sebep olmadigi- bir musibetle bile yaralansa bu yara, kiyamet gunu, en buyuk hali icinde rengi zaferan renginde, kokusu da misk kokusunda olarak gelir. Kimin vucudunda, Allah yolunda iken cikan, iltihab gibi bir yara acilacak olsa bu da onun icin Sehidlik muhru olur." Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 21, (1657); Ebu Davud, Cihad 42, (2541); Nesai, Cihad 25, (6, 26).
Ebu Hureyre (radiyalahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:
"Allah yolunda yaralanan hicbir yarali yoktur ki, kiyamet gunu, yarasi kaniyor olarak gelmis olmasin, bu kanin rengi kan renginde, kokusu da misk kokusundadir." Buhari, Cihad 10, Zebaih 31; Muslim, Imaret 103; Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 21, (1656); Nesai, Cenaiz 82, (4, 78), Cihad 27, (6,28); Muvatta, Cihad 29, (2, 461).
|
|
|
|
|
|
01-30-2008
|
|
|
"Allah Teala Hazretleri, Allah rizasi icin yola cikan kimse hakkinda:
"Bu kulum, benim yolumda cihad etmek uzere bana inanarak peygamberlerimi tasdik ederek yola cikmistir, artik onu ya cennetime koymak yahut da ucret veya ganimet elde etmis olarak, cikmis oldugu meskenine geri cevirmek hususunda garanti veriyorum" diyerek te'minat verir.
Muhammed'in nefsini kudret elinde tutan Zat-i Zulcelal'e yemin olsun ki, Allah yolunda yaralanmis hicbir yarali yoktur ki, kiyamet gunu, yaralandign ilk gunku manzarasiyla gelmis olmasin: (Yarasi taze) kan renginde, kokusu da misk kokusunda olarak.
Muhammed'in nefsini kudret elinde tutan Zat-i Zulcelal'e yemin ediyorum ki, Muslumanlar'a mesakkat vermeyecek olsam, Allah yolunda gazveye cikan hicbir seriyyeden asla geri kalmazdim. Ancak onlari hayvana bindirecek imkan bulamiyorum. Onlar da beni takibe imkan bulamiyorlar. Benden geri kalmak da onlara zor geliyor.
Muhammed'in nefsi kudret elinde olan Zat-i Zulcelal'e kasem olsun Allah yolunda gazaya cikip oldurulmeyi, sonra tekrar hayat bulup gazada tekrar oldurulmeyi, sonra tekrar gazaya cikip oldurulmeyi ne kadar isterim. Buhari,Iman 25, Cihad 2,119, Hums 8, Tevhid 28, 30; Muslim, Imaret 103- 107, (18?6), (8, 119); Muvatta, Cihad 2, (2, 444), 40, (2, 465); Nesai, Cihad 14,(6, 16), Iman 24.
Hz. Ebu Hureyre (radiyalahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'tan bir gun sordular:
"- Ey Allah'in Resulu! Allah yolunda yapilan cihada hangi amel denk olur?"
" (Baska bir amelle) dedi, ona guc getiremezsiniz !"
Soruyu soranlar ikinci ve hatta ucuncu sefer tekrar sordular.
Resulullah her seferinde ayni cevabi verip:
" (Bir baska amelle) ona guc getiremezsiniz!" dedi ve sonra sunu ilave etti:
" Allah yolundaki mucahidin misali (gunduzleri ve geceleri hic ara vermeden oruc tutup, namaz kilan, Allah'in ayetlerine de itaatkar olan ve Allah yolundaki mucahid, cihaddan donunceye kadar namaz ve oructan hic gevsemeyen kimse gibidir. " Buhari, Cihad 2; Muslim, Imaret 110, (1878); Tirmizi, Fed ilu'l-Cihad 1, (1619); Nesai, Cihad 17, (6,19); Muvatta, Cihad 1, (2, 443).</I>
|
|
|
|
|
|
01-30-2008
|
|
|
Burada bir kaç noktayı izah edeyim:
1. Küçük Cihaddan büyük Cihada döndük hadisi ittifakla uydurmadır. Uydurma hadisi uydurma olduğunu bile bile aktarmak da ittifakla haramdır. Bu uyarıdan sonra hala umarım bu uydurma hadisi yazıp durmazsınız. Günaha girdiğinizi hatırlatırım.
2. Gerek Peygamberimiz s.a.v. gerekse Sahabe asla Nefisle Cihad gibi bir Cihad yapmamışlardır. Tekke ve Zaviyelerde miskin miskin oturmamışlardır. Bu konuda bir tek bile örnek yoktur. Örneği olmayan bir şeyi iddia edip öne sürmek de olsa olsa haddi aşmak ve bu Dini sahibine öğretme zulmünü göstermektir.
3. Nefisle Cihad hakkında ykarıda belirtilen Tirmizi hadisi hariç, hadislerin tamamı ya uydurma ya da uydurma derecesinde zayıftır. Yani hiç bir şekilde itibara alınmazlar.
Tirmizi hadisine gelince;
Bu hadisin Tirmizi HASEN olduğunu belirtmiştir. Hasen hadis ne demektir ve hükmü nedir?
Hasen Hadis sahihliğinde tereddüt olan hadis demektir. Ama ciddi bir ithama da uğramadığı için sahihten aşağı kabul edilir. Ravilerden biri veya bir kaçı adaleti yönünden değil fakat Zaptı yönünden eleştiri almış senede sahip hadistir.
Bu hadis sadece Tirmizi'de geçmektedir. Aynı hadis Ebu Davud'un Süneninde de geçtiği halde nefisle mücahede kısmı yoktur. Bunun da anlamı hadisin bu kısmı büyük bir ihtimalle ilave edilmiştir. Buna hadis ilminde müdrec hadis denir.
Her şeye rağmen hadisin sıhhatini sorunsuz kabul edelim. Gerçekten de hadis hasen hatta sahih olsun. O zaman durum ne olur?
İki sahih hadis birbiri ile çelişirse, daha sahih olan alınır diğeri itham edilmeden onunla amel iptal edilir. Şimdi gerçek Cihad ile ilgili belki binlerce hadis varken, bir tane hadisin gerçek Cihadın nefisle olduğunu iddia etmesi ne ifade eder? Bunu herkes çözebilir... Hadisler bir tarafa, Kur'anda Cihad apaçık anlatılmış. Buna rağmen;
Israrla "ne yani, şimdi kılıçlarımızı alıp meydana mı çıkalım?" diyen ....ları tamamen ard niyetli ilan ediyorum. Yukarıda Cihad tarifini verdik İslama göre... İnatla bizim tarini verdiğimiz Cihadı inkar edenlere sadece İmanlarını tazelemelerini tavsiye ediyorum.
Çünkü başka yapabilecek bir şey yok!
|
|
|
|
|
|
01-30-2008
|
|
|
USTA
Teşekkürler: 421
292 Mesajına 413 kez Teşekkür Edildi.
|
Allah razı olsun kardeşim.
''Fitne tamamen yok edilinceye ve din (kulluk) de yalnız Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur.''bakara 193.
herşeyde oldugu gibi bu konudada önceligimiz olmalı.bugun yeryüzünde fitne olanca şiddetiyle varlıgını sürdürürken birilerinin yaptıgı gibi ellerimiz cebimizde kafamız yukarıda ıslık çalarak ben malımla ben nefsimle cihad ediyorum demek ne kadarda komik.malla cihadın yeri,kalemle cihadın yeri,nefsle cihadın yeri ancak ve ancak hakkı hakim kıldıktan sonradır.
|
|
|
|
Bu Mesaj İçin lotos68'a Teşekkür Edenler
|
|
01-30-2008
|
|
|
|
|
|
|
|
|
01-30-2008
|
|
|
USTA
Teşekkürler: 541
450 Mesajına 610 kez Teşekkür Edildi.
|
sa..elhamdülillahi rabbil müslimin..a.e.o
|
|
|
|
Bu Mesaj İçin tevhiteri'a Teşekkür Edenler
|
|
|
Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
|
|
|
| Konu Seçenekleri |
|
|
| Modları Göster |
Normal Mod
|