| İslami Hayat ve Aile Anne, baba ve çocuklardan oluşan kutsal yuva |
 |
01-02-2012
|
|
|
USTA
Teşekkürler: 2.146
2.131 Mesajına 5.078 kez Teşekkür Edildi.
|
Eğer Gelin Olsaydım

1 Gelinliğin ıslamî yönünü benimser, çevremdeki batı baskısı gelinlerden olmamak için, evlilik öncesi aşamada azami özen gösterirdim
2 Bir gelin olarak, bana gelin olmayı zor belleten ve kolay olanı zorlaştırıp, 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın' hadisine muhalif hareketler sergileyenlerin etkisinde kalmaz, gelin olma aşamasının da hayatın olağan bir gelişmesi olduğunu bilir, anormal harcama ve isteklerden sakınırdım
3 ıyi bir gelin olmak için ilk adımın yüklü bir çeyiz sandığı olduğu gibi yanlış bir kanaatten uzaklaşır, gelin olmadan önceki döneme ait zamanlarımı, sorumluluklarımı henüz gelin olduktan sonraki kadar artmamış olduğundan, ilmî ve manevî donanım kazanmaya ayırırdım
4 Eş seçimi yaparken benim; inançsal, sosyal, düşünsel yapıma uygunluk arz eden adayı seçer, mutlu bir aile için, maddî güçten, fiziksel özelliklerden çok, hiçbir ekonomik krizin vuramayacağı gönül zenginliğini, hiçbir yaşlılık emaresinin çirkinleştiremeyeceği yürek güzelliğini tercih ederdim
5 Gelin olduktan sonraki yaşamda ıslamî hizmetlerimin bitmesi gerektiği, eğitimsel gelişimimin bir daha başlamamak üzere sonlanmış olacağı gibi yanlış inançlar taşımaz, ev hayatımı ve yüklendiğim yeni sorumluluklarımı ihmal etmeden, eski eğitimöğretim vb çalışma ve etkinliklerime devam etmeye gayret ederdim
6 Bilirdim ki, gelin olmuş olmam, kul olmam gerçeğini değiştirmemektedir Bu sebeple, özellikle düğün merasiminde pek çoklarının yaptığı gibi, mü'mine kimliğimle çelişen hatalara bulaşmaktan azami ölçüde sakınır, ne giymiş olduğum gelinliğin, ne de düğünün ibadetlerimi, kulluk vazifelerimi sekteye uğratmasına müsaade etmezdim
7 Kapitalist mantığın ağına düşmez, gelin olma, yeni ev kurma gibi değişimlerle, çok eşya alınmasını, karşı tarafı ve kendi ailemi zor duruma sokma pahasına bütün evin dayanıp döşenmesini mecbur tutmaz, bu merhalede aşırı isteklerden, nefsî ihtiraslardan uzak durur, uyumlu olur, bu konuda sorun çıkarmazdım
8 Gelin olarak kendime Hz Fatıma'yı, hane olarak da Fatıma'nın gelin odasını örnek alırdım Onun beraberinde getirdiği, içi hurma lifi dolu yastığını, yün yatak yüzünü, tek bir kadife yorganını ve mütevazı evini düşünür, asrımızın şartları değişse de, lüzumu olmayan harcamalar yapmaktan kaçınırdım Makul isteklerde bulunur, Peygamber kızının durumunu hatırımdan çıkarmazdım
9 Eşime karşı sorumluluklarımın neler olduğunu çok iyi öğrenir ve bunların yerine getirilmesinde ihmalkâr davranmazdım
10 Eşimin ailesine karşı önyargılardan uzak bir tutum sergiler, kendi annebabamdan ayrı değerlendirmezdim
11 Onlara hürmet ve saygıda kusur etmez, her şeyden önce eşimin üzerinde hakları bulunan, saygıyı hak eden büyüklerim olarak görürdüm
12 Kendi annebabamla, kendi aile hayatımla, bu yeni aileyi ve kayınvalidemi, kayınpederimi mukayese etmezdim Bilirdim ki, her ailenin, hatta her bireyin kendine göre şekillendirdiği bir hayatı vardır ve aile yapılarının birbirlerinden farlılık arz edecekleri muhakkaktır
13 Yeni akrabalarımı, en başta da kayınvalidemi ve kayınpederimi tanımaya çalışır, onların karakterlerine, zaaflarına, hassas oldukları konulara, sevindikleri ve üzüldükleri hadiselere göre, kendileriyle kuracağım sözlü ve ameli diyaloglarımda belli bir yöntem belirlerdim

S. Yiğit

|
|
|
|
The Following 3 Users Say Thank You to Yağmur@Yürek For This Useful Post:
|
|
01-03-2012
|
|
|
Administrator
Teşekkürler: 11.642
3.528 Mesajına 5.550 kez Teşekkür Edildi.
|
böyle olsaydınız da kıymetiniz bilinmezdi emin olun , mütevazi olunca gerçek zannediyorlar elinize sağlık Allah razı olaun kardeşim. 
|
|
|
01-03-2012
|
|
|
USTA
Teşekkürler: 2.146
2.131 Mesajına 5.078 kez Teşekkür Edildi.
|
Kıymet bilen bilir....bilmeyene ne yaparsan yap bilmedikden sonra yine bilmez...Çok tşkler Rabbim sizdende razı olsun..

|
|
|
|
Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
|
|
|
| Konu Seçenekleri |
|
|
| Modları Göster |
Normal Mod
|