02-04-2012
|
|
|
Administrator
Teşekkürler: 5.202
2.170 Mesajına 5.130 kez Teşekkür Edildi.
|
Hz. HASAN (Radıyallâhu Anh)’tan 1 DUA

Bir defasında Hz. Hasan (Radıyallâhu Anh) Kâbe’nin bir köşesine tutunarak şöyle yalvarır:
“Ya İlâhî! Bana nimetler ihsan ettin, fakat beni şükreden bir kul olarak bulmadın.
Bana sıkıntı verip imtihan ettin, beni sabreden bir kul olarak bulmadın.
Şükrü terk ettim diye verdiğin nimetleri geri çekip almadın.
Sabrı terk ettim diye sıkıntılarımı devam ettirmedin.
Allah’ım! Senin gibi kerim, cömert bir Rabb’ten ancak böyle cömertlik ve ihsan zuhur eder.”
(Kuşeyrî, Risale)
Fussilet / 36
ALLAH Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdular:
- Cebrail bana geldi dedi ki: “Ya Muhammed! Dilediğin kadar yaşa, bir gün öleceksin. İstediğini sev, nihayet ondan ayrılacaksın. İstediğini yap, mutlaka onun hesabını vereceksin.”
(Ramuz El Ehadis : 331/9)
Tevbe, halis olduğu zaman, insan, istikametini düzeltir, yönünü Allaha çevirir, hali güzelleşir, yeni bir hayat yaşamaya başlar, bu yeni hayatını Allah rızası istikametinde devam ettirir ise, bu hal, kulun tevbesinin kabulüne işarettir.
(S.Muhammed Raşid Hz.)
"ALLAH Celle Celaluhü duada ısrar edenleri sever." RESULALLAH Sallallahu Aleyhi ve Sellem
|
|
|