|
“İnsan, kendi başına ve sorumsuz bırakılacağını mı sanıyor?” (Kıyamet/36)
İŞTE AYET İFADESİ OLAN BU SEBEBLE TÜM VAHYİN TÜM İNSANLARA ULAŞMASI VE ULAŞTIRILMASI GEREKİYOR.
ENAM-19 De ki; "En büyük şahitlik kiminkidir?" De ki; "Benimle sizin aranızda ALLAH şahittir. Bu Kur'an, gerek sizi gerekse ulaştığı herkesi uyarayım diye bana vahyedildi, sizler ALLAH ile birlikte başka ilâhlar olduğuna mı şahadet ediyorsunuz?" De ki; "Ben buna şahadet etmem; 'De ki; "O tek bir ilahtır ve ben sizin O'na koştuğunuz ortaklardan uzağım "
Bu Kur'an, gerek sizi gerekse ulaştığı herkesi uyarayım diye bana vahyedildi
ALLAH PEYGAMBERİ İÇİN DİYOR Kİ,
BU KURANI SİZE VE ULAŞTIRDIĞI HERKESİ ONUNLA UYARMASI İÇİN ONA VAHYEDİLDİ.
PEYGAMBER ULAŞTIRABİLECEĞİ KADAR ULAŞTIRDI MÜJDELEDİ , UYARDI VE TEBLİĞ GÖREVİNİ YAPTI.
YA PEKİ ULAŞAMADIKLARINA ! PEKİ YA BUNDAN SONRASI ?
İşte bundan sonrası peygamberimizin hadisi ile sabittir.
Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır. Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır...
Bu hadise uygun iki ayet daha yazacağım demiştim. O da şöyledir.
YUSUF-108- Ey Muhammed, de ki; "İşte benim yolum budur, ben inandırıcı kanıtlar göstererek insanları Allah'a çağırırım. Bana uyanlar da öyle yaparlar.( Ben ve bana uyanlar böyleyiz ) (ÇOK ÖNEMLİ AYET; bana uyanlar nasıl yapar ?
Cevab( Allahın emrini tebliğ eder ve ettirir ) Allah'ı her türlü noksanlıktan uzak tutarım. Ben Allah'a ortak koşanlardan değilim.
BİR BAŞKA AYETTE DE
Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Al-i İmran Suresi, 104)
Yarattıklarımızdan, DAİMA hakka ileten ve adaleti hak ile yerine getiren bir millet bulunur.7/Araf-181
|