İslamiBilinc  

Geri Dön   İslamiBilinc >
İSLAMİBİLİNC MEDRESESİ
> Hadis/Sünnet

Hadis/Sünnet Arapça, Türkçe tüm hadisleri burada paylaşabilirsiniz

Etiketler: ,

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 09-20-2010   #1
lale
Administrator

lale - ait Avatar

Teşekkürler: 23.248
8.854 Mesajına 17.847 kez Teşekkür Edildi.
lale is on a distinguished road
İslam her yere ulaşacaktır

"Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır. Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır...

Hazreti Muhammed

Yapılan istatistiklere göre,
bugün dünya Müslümanlarının nüfusu bir buçuk milyarın üzerinde olup, aynı zamanda bütün dünya ülkelerine yayılmış durumdalar. İslam ise; yılda: %2.9 oranında artış kaydetmektedir.

Sene:2025 yılında İslam dünyada birinci din olacaktır.

Bu gerçeği Hz.Peygamber
bize şöyle anlatmaktadır:

"Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır.
Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır.
Bu da gerçekten ortaya çıkan bir durumdur.
O halde, bu durumu Peygambere acaba kim haber vermiştir?

Abduldaem Al-Kaheel
lale is offline   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to lale For This Useful Post:
sonumut (09-21-2010), ZÜLFİKAR ALİ (09-20-2010)
Eski 09-20-2010   #2
ZÜLFİKAR ALİ
ÇIRAK

ZÜLFİKAR ALİ - ait Avatar

Teşekkürler: 99
105 Mesajına 183 kez Teşekkür Edildi.
ZÜLFİKAR ALİ is on a distinguished road
Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır. Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır...

Hazreti Muhammed

İŞTE PEYGAMBERİMİZİN HADİSİNE UYGUN DÜŞEN AYETLER

ANKEBUT-3- Biz onlardan önceki kuşakları sınavdan geçirdik. Bu sınav sonucunda Allah, doğru sözlüler ile yalancıları kesinlikle belirleyecektir

SAFFAT 72- Biz onların içine de ( ATALARINA- BABALARINA DA ) uyarıcılar göndermiştik. ·

De ki: Ey insanlar, ben sizin hepinize, göklerin ve yerin sahibi Allah’ın elçisiyim." (A’ raf:158.)

Biz seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik." (Sebe: 28.)

Hicr 9 : Şüphe yok ki Kur'ân'ı biz indirdik ve şüphe yok ki onu mutlaka koruyacağız.

MÜMİNUN-115- Sizi boşuna yarattığımızı ve huzurumuza döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?

ANKEBUT-2- "...... Hiçbir sınavdan geçirilmeksizin bırakılıvereceklerini mi sanıyorlar?"

“İnsan, kendi başına ve sorumsuz bırakılacağını mı sanıyor?” (Kıyamet/36)

BELED-10-Biz ona eğri ve doğru iki yol göstermedik mi?

İNSAN-3- Biz ona yolu gösterdik. Artık ister şükreder isterse nankör olur

O halde TEBLİĞ Herkese halen de yapılmaktadır.

NOT: İki ayet daha yazacağım.
ZÜLFİKAR ALİ is offline   Alıntı ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to ZÜLFİKAR ALİ For This Useful Post:
lale  (09-20-2010), nur_i_ayn (09-21-2010), sonumut (09-21-2010)
Eski 09-20-2010   #3
ersinkzl
Ayın Üyesi

ersinkzl - ait Avatar

Teşekkürler: 140
146 Mesajına 310 kez Teşekkür Edildi.
ersinkzl is on a distinguished road
bence o kadar uzun zaman değil çünkü artık dünya rayından çıkıştır. Fuhşiyat artmıştır.

Teşekkürler Abla.

Rabbimiz Biz Senden Korkuyoruz. Seni Sevdiğimiz için Korkuyoruz. Hiç Şüphe yokki İnsan Sevdiğinden korkar. Ve Bize Yanlızca Senden Korkma Gücü ver.

Rabbimiz Biz Yanlızca Sen Emrettiğin için Namaz kılıyoruz. İndimizde Namazla Ancak Sana ulaşırız. Namazla Ancak Bütün nefsani Ve şeytani duygulardan arınız.

Rabbimiz Sen emrettiğin için Ve Senin celalinden Korktuğumuz için ve Biz aciz olduğumuz için Sana Secde ediyoruz.

Rabbimiz Seni İncitmekten çok korkuyoruz. Bizler Senden güç aldığımızı bildiğimiz için gücümüzü seninle mukayese etmekten çekiniyor ve incitmemek için Nefsimizi zincirlere vuruyoruz.

Rabbimiz . Evet Belki Hz en Peygamber Efendimiz (S.A.V) kadar gelmiş geçmiş peygamberler kadar Seni sevemiyoruz Ancan Biz Ahir zaman ümmeti olarak ve Ahir zamanın Tüm aldatmacalarına göğüs gererek Hacı Bektaşi Veli, Nakşibendi H.z Bediüzaman gibi İslam aşıklarından SEni daha çok sevioruz.

Rabbimiz Bizi Kapından kovma. Şayet KApından Kovarsan Yaşadıkca Azabı çekenlerden oluruz. Ve Bİze O Azabı çektirme.
ersinkzl is offline   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to ersinkzl For This Useful Post:
lale  (09-20-2010), sonumut (09-21-2010)
Eski 09-20-2010   #4
ZÜLFİKAR ALİ
ÇIRAK

İnsan, kendi başına ve sorumsuz bırakılacağını mı sanıyor?” (Kıyamet/36)

İŞTE AYET İFADESİ OLAN BU SEBEBLE TÜM VAHYİN TÜM İNSANLARA ULAŞMASI VE ULAŞTIRILMASI GEREKİYOR.

ENAM-19 De ki; "En büyük şahitlik kiminkidir?" De ki; "Benimle sizin aranızda ALLAH şahittir. Bu Kur'an, gerek sizi gerekse ulaştığı herkesi uyarayım diye bana vahyedildi, sizler ALLAH ile birlikte başka ilâhlar olduğuna mı şahadet ediyorsunuz?" De ki; "Ben buna şahadet etmem; 'De ki; "O tek bir ilahtır ve ben sizin O'na koştuğunuz ortaklardan uzağım "

Bu Kur'an, gerek sizi gerekse ulaştığı herkesi uyarayım diye bana vahyedildi

ALLAH PEYGAMBERİ İÇİN DİYOR Kİ,

BU KURANI SİZE VE ULAŞTIRDIĞI HERKESİ ONUNLA UYARMASI İÇİN ONA VAHYEDİLDİ.

PEYGAMBER ULAŞTIRABİLECEĞİ KADAR ULAŞTIRDI MÜJDELEDİ , UYARDI VE TEBLİĞ GÖREVİNİ YAPTI.

YA PEKİ ULAŞAMADIKLARINA ! PEKİ YA BUNDAN SONRASI ?

İşte bundan sonrası peygamberimizin hadisi ile sabittir.

Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır. Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır...

Bu hadise uygun iki ayet daha yazacağım demiştim. O da şöyledir.

YUSUF-108- Ey Muhammed, de ki; "İşte benim yolum budur, ben inandırıcı kanıtlar göstererek insanları Allah'a çağırırım. Bana uyanlar da öyle yaparlar.( Ben ve bana uyanlar böyleyiz ) (ÇOK ÖNEMLİ AYET; bana uyanlar nasıl yapar ?

Cevab( Allahın emrini tebliğ eder ve ettirir ) Allah'ı her türlü noksanlıktan uzak tutarım. Ben Allah'a ortak koşanlardan değilim.

BİR BAŞKA AYETTE DE

Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Al-i İmran Suresi, 104)

Yarattıklarımızdan, DAİMA hakka ileten ve adaleti hak ile yerine getiren bir millet bulunur.7/Araf-181
Bu Mesaj İçin ZÜLFİKAR ALİ'a Teşekkür Edenler
lale  (09-20-2010)
Eski 09-20-2010   #5
ZÜLFİKAR ALİ
ÇIRAK

KONU İLE ALKALI BİR BAŞKA AYETTE ŞÖYLEDİR.

FUSSİLET-53 : Biz onlara iç ve dış alemdeki ayetlerimizi göstereceğiz ki, o Kur'an'ın gerçek olduğu, onlara iyice belli olsun. Rabb'inin her şeye şahit olması yetmez mi?

YUSUF-108- Ey Muhammed, de ki; "İşte benim yolum budur, ben inandırıcı kanıtlar göstererek insanları Allah'a çağırırım. Bana uyanlar da öyle yaparlar.( Ben ve bana uyanlar böyleyiz )

ÇOK ÖNEMLİ AYET; Bana uyanlar nasıl yapar ?

Cevab( Allahın emrini tebliğ eder ve ettirir ) Allah'ı her türlü noksanlıktan uzak tutarım. Ben Allah'a ortak koşanlardan değilim.

O HALDE İSLAM HER YERE ULACAKTIR.
Bu Mesaj İçin ZÜLFİKAR ALİ'a Teşekkür Edenler
lale  (09-20-2010)

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster