 |
11-29-2007
|
#1
|
|
|
Kur'an-ın tanıttığı ALLAH..
Fatiha Suresi 1 Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla.
Fatiha Suresi 2 Hamd, alemlerin Rabbi Allah'adır.
Bakara Suresi 7 Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır.Onların kafa gözleri üstünde de bir perde vardır.Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür.
Bakara Suresi 8 İnsanlar içinden bazıları vardır, "Allah'a ve ahiret gününe inandık" derler ama onlar inanmış değillerdir.
Bakara Suresi 9 Allah'ı ve inanmış olanları aldatma yoluna giderler.Gerçekte ise onlar öz benliklerinden başkasını aldatmıyorlar.Ne var ki, bunun farkında olamıyorlar.
Bakara Suresi 10 Kalplerinde bir hastalık vardır da Allah onları hastalık yönünden daha ileri götürmüştür.Ve onlar için, yalancılık etmiş olmaları yüzünden acıklı bir azap öngörülmüştür.
Bakara Suresi 15 Allah onlarla alay ediyor ve onları, kendi azgınlıkları içinde bocalar bir halde sürüklüyor.
Bakara Suresi 17 Onların durumu şu kişinin durumuna benzer: Bir ateş tutuşturmak istedi.Ateş, çevresindekileri aydınlattığında,Allah onların ışığını giderdi ve onları karanlıklar içinde bıraktı; artık görmezler.
Bakara Suresi 19 Yahut gökten boşalan bir yağmur haline benzer ki onda karanlık var, bir gök gürlemesi var, bir şimşek var.Yıldırımlar yüzünden ölüm korkusuyla parmaklarını kulaklarına tıkarlar.Allah Muhit' tir, küfre sapanları çepeçevre kuşatmıştır.
Bakara Suresi 20 Şimşek neredeyse gözlerini çarpıp götürüverecek.Kendilerine her aydınlık sunduğunda, orada yürürler.Üzerlerine karanlık binince çakılıp kalırlar.Eğer Allah dileseydi, işitme güçlerini de göz- lerini de elbette alıp götürürdü.Çünkü Allah herşeye Kadir'dir.
Bakara Suresi 22 O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı.Ve gökten bir su indirdi de onunla si- zin için meyvalardan/ürünlerden bir rızık çıkardı.Artık bilip durduğunuz halde Allah'a ortaklar koşmayın.
Bakara Suresi 23 Eğer kulumuza indirdiğimizden kuşku içindeyseniz, hadi onun benzerinden bir sure getirin.Allah dışındaki destekçilerinizi/tanıklarınızı da çağırın.Eğer doğru sözlü kişilerseniz...
Bakara Suresi 26 Şu bir gerçek ki Allah, bir sivrisineği hatta onun da üstündeki bir varlığı örnek göstermekten sıkılmaz.Böyle bir durumda, inananlar bilirler ki o, Rablerinden bir gerçektir.Küfre sapmışlar ise şöyle derler: "Allah bunu örnek vermekle ne demek istedi?" Allah onunla bir çoğunu saptırır, bir- çoğunu da onunla doğruya ve güzele kılavuzlar.Allah onunla fasıklardan başkasını saptırmaz.
Bakara Suresi 27 O fasıklar ki Allah'a verdikleri ahdi, onunla anlaşıp bağlandıktan sonra bozar, Allah'ın birleştirilmesini emrettiği şeyi keser ve yeryüzünde bozgun çıkarırlar.İşte bunlardır hüsrana uğrayanlar.
Bakara Suresi 28 Allah'a nasıl nankörlük ediyorsunuz?!Siz ölülerdiniz, O sizi diriltti.Sizi yine öldürecek ve sonra diriltecektir.Nihayet O'na döndürüleceksiniz.
Bakara Suresi 29 O Allah'yır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı.Sonra göğe saltanat kurdu da onları yedi gök halinde düzenledi.O Alim'dir, herşeyi çok iyi bilir.
Bakara Suresi 30 Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysa ki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsatıp yüceltiyoruz."Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."
Bakara Suresi 33 Allah buyurdu: "Ey Adem, haber ver onlara onların adlarını."Adem onlara onların adlarını ha- ber verince, Allah şöyle buyurdu: "Dememiş miydim ben size!Ki ben, göklerin ve yerin gaybını en iyi bilenim.Ve ben, sizin açığa vurduklarınızı da saklayageldiklerinizi de en iyi biçimde bilmekte- yim."
Bakara Suresi 55 Siz şunu da söylemiştiniz: "Ey Musa!Biz, Allah'ı apaçık görmedikçe sana asla inanmayaca- ğız."Bunu üzerine sizi yıldırım çarpmıştı.Ve siz bakıp duruyordunuz.
Bakara Suresi 60 Bir zamanlar Musa, toplumu için su istemişti de biz, "değneğinle şu taşa vur" demiştik.Taştan hemen oniki göze fışkırmıştı.Her bölük insan kendilerine özgü su kaynağını bilmişti. "Allah'ın rızkından yiyin,için; yeryüzünde bozgunculuk yaparak şuna buna saldırmayın." demiştik.
Bakara Suresi 61 Siz şöyle demiştiniz: "Ey Musa, biz bir tek yemeğe asla dayanamayız; bizim için Rabbine dua et de bize yerin bitirdiklerinden, baklasından, acurundan, sarmısağından, mercimeğinden, soğanından çıkarıversin."Musa şöyle demişti; "Siz daha aşağı bir nimete daha üstün bir nimeti mi değişmek istiyorsunuz?İnin bir kasabaya; istediğiniz sizin olacaktır."Ve üzerlerine zillet, eziklik ve yoksulluk damgası vuruldu, Allah'tan bir gazaba çarpıldılar.Bu böyle oldu, çünkü onlar Allah'ın ayetlerini inkar ediyor ve haksız yere peygamberlerini öldürüyorlardı.İstan ettikleri için böyle oldu.Sınır tanımıyor, azgınlık yapıyorlardı.
Bakara Suresi 62 Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan,Sabiılerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır.Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar.
Bakara Suresi 64 Bunun ardından da yüz çevirip döndünüz.Eğer Allah'ın size lütfu ve rahmeti olmasaydı, kesinlikle hüsrana uğrayanlardan olacaktınız.
Bakara Suresi 67 Musa, toplumuna dedi ki: "Allah size bir inek kesmenizi emrediyor." Dediler ki: "Sen bizimle alay mı ediyorsun?" Dedi ki: "Cahillerden biri olmaktan Allah'a sığınırım."
Bakara Suresi 70 Şöyle dediler: "Dua et Rabbine, açıklasın bize neymiş o!Çünkü bu inek, bizim gözümüzde başkalarıyla karıştı.Ve biz, Allah dilerse, doğruya ve güzele elbette kılavuzlanacağız."
Bakara Suresi 71 Cevap verdi Musa: "Allah diyor ki, bahsettiğim, boyunduruk yememiş bir inektir; toprağı sürmez, ekini sulamaz.Salma hayvandır.Alaca yoktur onda."Dediler ki: "İşte şimdi gerçeği getirdin."Ve ardından onu boğazladılar, az kalsın yapmayacaklardı.
Bakara Suresi 72 Siz bir adam öldürmüştünüz de onunla ilgili olarak çekişip duruyordunuz.Oysaki Allah, sizin sakladıklarınızı ortaya çıkaracaktı.
Bakara Suresi 73 Şöyle dedik: "Kesilen ineğin bir parçasıyla, öldürülen adama vurun!" İşte böyle diriltir Allah ölüleri.Size ayetlerini gösteriyor ki, aklınızı işletebilesiniz.
Bakara Suresi 74 Sonra bunun ardından kalpleriniz yine kaskatı kesildi.Taş gibidir o.Belki daha da katıdır.Taşların bazıları var ki, ondan ırmaklar fışkırır.Bazıları var ki, çatır çatır yarılır da içinden su çıkar.Öylesi var ki, Allah korkusundan aşağılara düşer.Allah, yapıp durduklarınızdan gafil değildir.
Bakara Suresi 75 Şimdi siz bunların size inanmalarını mı umuyorsunuz?Bunların içlerinden bir fırka vardı ki, Allah'ın kelamını dinliyorlar, sonra onu, kavramalarının ardından, bilip durdukları halde tahrif ediyorlardı.
Bakara Suresi 76 İnanmış olanlarla karşılaştıklarında, 'inandık' derler.Başbaşa kaldıklarında ise şöyle konuşurlar: "Allah'ın size açtığını, Rabbiniz katında sizinle tartışmada kanıt yapsınlar diye onlara söylüyor musunuz?Aklınızı işletmeyecek misiniz?"
Bakara Suresi 77 Bilmezler mi ki, Allah onların sakladıklarını da açıkladıklarını da çok iyi bilmektedir.
Bakara Suresi 79 Yazıklar olsun ki o kişilere ki, Kitap'ı kendi elleriyle yazarlar da sonra onunla basit bir karşılık satın alsınlar diye, "işte bu, Allah katındadır" derler.Vay haline onların, ellerinin yazdıkları yüzünden!Vay haline onların, kazanıp durdukları yüzünden!
Bakara Suresi 80 Dediler ki: "Sayılı birkaç gün dışında ateş bize asla dokunmayacaktır." De ki: "Allah'tan bir ahit mi aldınız!Allah, ahdine asla ters düşmez.Yoksa siz Allah'a isnat ederek, bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?"
Bakara Suresi 83 İsrailoğullarından şöyle bir söz de almıştık: Allah'tan başkasına ibadet etmeyin, anne-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik ve güzellikle davranın.İnsanlara güzeli ve güzelliği söyleyin. Namazı kılın, zekatı verin.Bütün bunlardan sonra siz, pek azınız müstesna, sırt çevirdiniz.Hala da yüz çevirip duruy orsunuz.
Bakara Suresi 85 Bütün bunlardan sonra siz şu insanlarsınız: Birbirinizi öldürüyorsunuz.İçinizden bir zümreyi yurtlarından çıkarıyorsunuz.Onlar aleyhine kötülük ve düşmanlık hususunda dayanışmaya giriyorsunuz.Esasında onları yurtlarından çıkarmak size haram edildiği halde, esir olarak size geldiklerinde fidyelerini veriyorsunuz.Şimdi siz Kitap'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz?İçinizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezillikten başka birşey değildir.Kı- met gününde ise böyleleri azabın en şiddetlisine itilir.Allah, yapmakta olduklarınızdan habersiz değildir.
Bakara Suresi 88 "Kalplerimiz kabuk tutmuştur." Dediler.Hayır öyle değil.Küfürleri yüzünden Allah onları lanetlemiştir de çok az bir kısmı iman eder.
Bakara Suresi 89 Yanlarındakini doğrulamak üzere kendilerine Allah katından bir kitap geldiğinde, daha önce inkar edenlere karşı zafer isteyip durdukları halde, tanıyıp bildikleri kendilerine gelince, onu inkar ettiler.Küfre sapanların üstüne olsun Allah'ın laneti!..
Bakara Suresi 90 Allah'ın, kullarından dilediğine lütfunun eseri olarak indirdiğini zalimce kıskanarak, Allah'ın vahyettiğini inkar etmeleri uğruna öz benliklerini sattıkları şey ne çirkindir!Bu yüzdendir ki gazap üzerine gazaba çarpıldılar.Gerçeği örtenler için rezil edici bir azap vardır.
Bakara Suresi 91 Onlara, "Allah'ın indirmiş olduğuna inanın" denildiğinde şöyle konuşurlar: "Biz, bize indirilene inanırız." Ve ondan ötesini inkar ederler.Oysaki o, kendilerinin yanındakini doğrulayıcı bir gerçektir.Söyle onlara: "Madem iman sahibiydiniz, daha önce Allah'ın peygamberlerini niye öldürüyordunuz?"
|
|
|
|
|
The Following 2 Users Say Thank You to For This Useful Post:
|
|
11-29-2007
|
#2
|
|
USTA
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 697
Teşekkürler: 694
223 Mesajına 312 kez Teşekkür Edildi.
|
Duam odurki idrak edenlerden olayim yoksa yandim...
|
|
|
11-29-2007
|
#3
|
Üyelik Tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 7.892
Teşekkürler: 2.747
1.950 Mesajına 3.269 kez Teşekkür Edildi.
|
Allah inancını kalbimizin derinliklerine yerleştirenlerden oluruz inş..
|
|
|
12-09-2007
|
#4
|
|
USTA
Üyelik Tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 1.494
Teşekkürler: 541
450 Mesajına 610 kez Teşekkür Edildi.
|
sa.allahın kuranda gecen ayetleri ve nasihatleri,emirleri.zatı ile ilğili bir şeylerde yazarsanız memnun olurum.meleklerin bilmediği yaradılış gayemizle ilğili.a.e.o
|
|
|
|
Bu Mesaj İçin tevhiteri'a Teşekkür Edenler
|
|
09-21-2008
|
#5
|
|
|
Alıntı:
tevhiteri´isimli üyeden Alıntı
sa.allahın kuranda gecen ayetleri ve nasihatleri,emirleri.zatı ile ilğili bir şeylerde yazarsanız memnun olurum.meleklerin bilmediği yaradılış gayemizle ilğili.a.e.o
|
Bu konuda birkaç yazı yazdım sanıyorum,
bakayım abi, bulursam güncelleyim
|
|
|
|
09-22-2008
|
#6
|
|
Banned
Üyelik Tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 375
Teşekkürler: 0
58 Mesajına 75 kez Teşekkür Edildi.
|
Kuran'ın tanıttığı Allah TEKtir.
TEKlik, 1 tane olmak değil, TEŞ başına olmaktır.
Yani Allah dışında bir gerçeklik yoktur.
Kişiye şah damarından yakın olması bundandır.
O Tümel bilincin Özü, Varlığın ötesindeki kuşatıcıdır.
Hiçbir mantık kuralı ile izafe edilemez.
Adem'e öğretilen Esmalar, o tümel aklın yansımasıdır.
Yani bir anlamda, Adem, Rahmanı beyan edici olmuştur.
Bu noktada İBLİS(EGO) devreye girip, Adem'e benlik atamıştır.
Aslında tak tak diye oturur herşey ayetlerde
devam ederiz inşaallah
|
|
|
|
Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
|
|
|
| Konu Seçenekleri |
|
|
| Modları Göster |
Normal Mod
|
Yetkileriniz
|
değil Yeni mesaj yazma yetkiniz aktifdir.
değil Mesaja Cevap verme yetkiniz aktifdir.
değil Eklenti ekleme yetkiniz aktifdir.
değil mesajınızı değiştirme yetkiniz aktifdir.
|
|
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:29 .
çakşır
|