Hazreti Ömer (Radıyallahu anh) Efendimiz koşan bir çocuk görünce “niçin koştuğunu” sormuş, “namaza yetişmek için koşuyorum” cevabını almış ve hayretler içinde “sen bir çocuksun ve çocuklar için namaz farz değil” deyince, küçük çocuğun: “annemi ateş yakarken gördüm, büyük odunları yakmak için önce küçükleri yakıyordu” cevabına hüngür hüngür ağlamıştı koca Ömer (r.a)...
MaşaAllah Ya Rabbim sen bizlerden müslüman erkek ve kadınlardan çocuklardan yaşlılardan hiç kimseden namaz sevgisini eksik etme. Namaz sevgiyle dolu olp onun ile amel edenlerden eyle.
O, ��Onlar melekut alemini gördükleri halde onların imanında şaşılacak ne var.�� buyurdu.
Sahabe-i Kiram; ��Öyle ise Peygamberlerin imanıdır.�� Dediler.
O:��Onlar Allah�ın hitabını işitiyorlar bunda şaşılacak ne var.�� Buyurdu.
Bunun üzerine Ashab-i Kiram ��Bizim imanımız�� dediler.
Resulullah (s.a.v), ��Siz Beni ve mucileri gördünüz. Sizin imanınızda şaşacak ne var�� buyurdu.
Bunun üzerine Sahabe-i Kiram, ��Ya Resulullah (s.a.v), hangi iman daha güzeldir?�� diye sordular.
ResulAllah (s.a.v), ��Benden sonra gelecek olan ve beyaz bir kâğıt üzerindeki satırlara iman edecek olanların imanıdır.�� Buyurdu.
ALLAH dualarınızı kabul ediyorsa bu sizin imanınızı arttırır.
ALLAH dualarınızı geciktiriyorsa bu sizin sabrınızı arttırır.
ALLAH dualarınızı kabul etmıyorsa sizin için hazırladığı daha güzel şeyler vardır.
ALLAH ihmal etmez, imtihan eder.