İslamiBilinc  

Geri Dön   İslamiBilinc >
İSLAMİBİLİNC MEDRESESİ
> Kuran-ı Kerim Meali

Kuran-ı Kerim Meali

Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 10-27-2008   #1
metin mete
USTA

metin mete - ait Avatar

Teşekkürler: 694
223 Mesajına 312 kez Teşekkür Edildi.
metin mete will become famous soon enough
Ölmek Güzeldir Hemde nasil....

Inna lillahi ve inna ileyhi raciun." Her Insan ölümü tadacaktir

Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz.

(Enbiya Suresi,35)

Sonra bunun ardından siz gerçekten ölecek olanlarsınız.

(Mü’minun Suresi, 15)

Gerçek şu ki, sen de öleceksin, onlar da öleceklerdir.

(Zümer Suresi, 30)

Allah sizi yarattı, sonra sizi öldürüyor, sizden kimi de, bildikten sonra bir şey bilmesin diye, ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilir. Şüphesiz, Allah bilendir, her şeye güç yetirendir.

(Nahl Suresi, 70)

Senden önce hiç bir beşere ölümsüzlüğü vermedik; şimdi sen ölürsen onlar ölümsüz mü kalacaklar?

(Enbiya Suresi,34)

Allah’ın izni olmaksızın hiç bir nefis için ölmek yoktur. O, süresi belirtilmiş bir yazıdır. Kim dünyanın yararını (sevabını) isterse ona ondan veririz, kim ahiret sevabını isterse ona da ondan veririz. Biz şükredenleri pek yakında ödüllendireceğiz.

(Al-i İmran Suresi,145)

Yasatan ve Öldüren Allahtir

Doğrusu, öldüren ve dirilten O’dur.

(Necm Suresi, 44)

Şüphesiz biz, gerçekten biz yaşatır ve öldürürüz ve varis olanlar biziz.

(Hicr Suresi, 23)

Gerçek şu ki, dirilten ve öldüren Biziz, Biz. Ve dönüş de Bizedir.

(Kaf Suresi, 43)

Gerçek şu ki, göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır; diriltir ve öldürür. Sizin Allah’tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur.

(Tevbe Suresi, 116)

O’ndan başka ilah yoktur; diriltir ve öldürür. Sizin de Rabbinizdir, geçmiş atalarınızın da Rabbidir.

(Duhan Suresi, 8)

Sizin aranızda ölümü takdir eden Biziz ve Bizim önümüze geçilmiş değildir;

(Vakıa Suresi, 60)

Insan beklenmedigi bir anda ölebilir

De ki: “Eğer ölümden veya öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçış size kesin olarak bir yarar sağlamaz; böyle olsa bile, pek az (bir zaman) dışında metalanıp-yararlandırılmazsınız.”

(Ahzab Suresi, 16)

Kıyamet saatinin bilgisi, şüphesiz Allah’ın katındadır. Yağmuru yağdırır; rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdârdır.

(Lokman Suresi, 34)

Her nerede olursanız, ölüm sizi bulur; yüksekçe yerlerde tahkim edilmiş şatolarda olsanız bile.1 Onlara bir iyilik dokunsa: “Bu, Allah’tandır” derler; onlara bir kötülük dokunsa: “Bu sendendir” derler. De ki: “Tümü Allah’tandır.” Fakat, ne oluyor ki bu topluluğa, hiç bir sözü anlamaya çalışmıyorlar?

(Nisa Suresi, 78)

De ki: “Elbette sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, şüphesiz sizinle karşılaşıp-buluşacaktır. Sonra gaybı da, müşahede edilebileni de bilen (Allah)a döndürüleceksiniz; O da size yaptıklarınızı haber verecektir.”

(Cum’a Suresi, 8)

Ölümden ancak Allaha ve Ahiret gününe inanmayanlar korkar

Binlerce kişinin ölüm korkusuyla yurtlarından çıktıklarını görmedin mi? Allah onlara: “Ölün” dedi, sonra da onları diriltti. Şüphesiz Allah, insanlara karşı fazl sahibidir. Ancak, insanların çoğunluğu şükretmez.

(Bakara Suresi, 243)

Ya da (bunlar) karanlıklar, gök gürültüsü ve şimşek(ler)le yüklü, ‘gökten şiddetli bir yağmur fırtınasına tutulmuş gibidirler ki, yıldırımların saldığı dehşetle’; ölüm korkusundan parmaklarıyla kulaklarını tıkarlar. Oysa Allah kafirleri çepeçevre kuşatıcıdır.

(Bakara Suresi, 19)

İman edenler, derler ki: “(Savaş izni için) Bir sûre indirilmeli değil miydi?” Fakat, içinde savaş (kıtal) zikri geçen muhkem bir sure indirildiği zaman, kalplerinde hastalık olanların, üzerine ölüm baygınlığı çökmüş olanların bakışı gibi sana baktıklarını gördün. Oysa onlara evla (olan):

(Muhammed Suresi, 20)

andolsun, siz onunla karşılaşmadan önce ölümü temenni ediyordunuz. İşte onu gördünüz, ama bakıp duruyorsunuz.

(Al-i İmran Suresi,143)

Iman edenler Müslüman olarak ölmeyi isterler

Oysa sen, yalnızca, bize geldiğinde Rabbimizin ayetlerine inanmamızdan başka bir nedenle bizden intikam almıyorsun. “Rabbimiz, üstümüze sabır yağdır ve bizi müslüman olarak öldür.”

(A’raf Suresi, 126)

“Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkanını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin. Göklerin ve yerin yaratıcısı, dünyada ve ahirette benim velim Sensin. Müslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat.”

(Yusuf Suresi, 101)

De ki: “Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ındır.”

(En’am Suresi, 162)

5:54 İnananlar, kim dininden dönerse şunu bilsin: ALLAH sevdiği bir toplumu getirir; onlar da O'nu sever. İnananlara karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı güçlü ve pektirler. ALLAH yolunda cihada ederler, kınayanın kınamasından çekinmezler. Bu, ALLAH'ın lütfudur; onu dilediğine verir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.

Ey insan!
Muttakilik insanı cennete, şakilik ise cehenneme götürmekte. Ebedi mutluluk diyarında sonsuza kadar rahat bir hayat varken, neden yolculuk alevlendikçe alevlenen ateşe?..
"O ki, malını vererek arınır. Ve o verdiğinin karşılığında hiç kimseden bir nimet beklemez- Ancak yüce Rabb'inden yüz bulmak ve O'nun rızası için verir. Ve kendisi de ileride razı olacaktır."
metin mete is offline   Alıntı ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to metin mete For This Useful Post:
emanet_yüreğim (05-05-2009), lale  (01-15-2009), NuVeYBa (08-23-2009), Şen_Nur (05-15-2009)
Eski 01-14-2009   #2
Ataman
Banned

Ataman - ait Avatar

Teşekkürler: 0
4 Mesajına 4 kez Teşekkür Edildi.
Ataman is on a distinguished road
bu sureleri okuyunca rahmetli babanem geldi gözlerimin önüne son günlerinde konuşurduk
diyalize giderdi. yattığı yerden namazını kılardı.

derdiki
Allah'a kavuşacağım ama ölümden çok korkuyorum
Allah tekrar rahmet etsin sevgili aile büyüklerime hepsi çok iyi insanlardı.
bu yazı çok güzel kimse başına ne geleceğini bilmiyor bir bakmışsınızki yok
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu yazdıklarınızı bekleyerek Kur'an-ı Kerim'in şifreleri diye bir kitap aldım hemde son 20 ytl param varken 15 ytl sini ona verdim anlamsız Kur'an-ı Kerim'in surelerini dizmişler ard arda keşke sizin yazdığınız gibi birbirine bağlı sureler olsaydı da kitabı kaldırıp bir kenara atmasaydım
Ataman is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-14-2009   #3
metin mete
USTA

metin mete - ait Avatar

Teşekkürler: 694
223 Mesajına 312 kez Teşekkür Edildi.
metin mete will become famous soon enough
Alıntı:
Ataman´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bu sureleri okuyunca rahmetli babanem geldi gözlerimin önüne son günlerinde konuşurduk
diyalize giderdi. yattığı yerden namazını kılardı.

derdiki
Allah'a kavuşacağım ama ölümden çok korkuyorum
Allah tekrar rahmet etsin sevgili aile büyüklerime hepsi çok iyi insanlardı.
bu yazı çok güzel kimse başına ne geleceğini bilmiyor bir bakmışsınızki yok
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu yazdıklarınızı bekleyerek Kur'an-ı Kerim'in şifreleri diye bir kitap aldım hemde son 20 ytl param varken 15 ytl sini ona verdim anlamsız Kur'an-ı Kerim'in surelerini dizmişler ard arda keşke sizin yazdığınız gibi birbirine bağlı sureler olsaydı da kitabı kaldırıp bir kenara atmasaydım

Sevgi deger Kardesim Ataman,Kuran öyle mucizeki inan kendi kendini insana öyle acarki yeterki Talip ol,Her okumada yeni bir sorumluluk hede cok haz veren bir duygu yasamayan anlayamaz,anlamak icinse yasamak ve yasadigini müsahade etmek gerek.Insallah okursun her okudugunda yeni bir Ataman olursun Dualarimla,Selam ile...

5:54 İnananlar, kim dininden dönerse şunu bilsin: ALLAH sevdiği bir toplumu getirir; onlar da O'nu sever. İnananlara karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı güçlü ve pektirler. ALLAH yolunda cihada ederler, kınayanın kınamasından çekinmezler. Bu, ALLAH'ın lütfudur; onu dilediğine verir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.

Ey insan!
Muttakilik insanı cennete, şakilik ise cehenneme götürmekte. Ebedi mutluluk diyarında sonsuza kadar rahat bir hayat varken, neden yolculuk alevlendikçe alevlenen ateşe?..
"O ki, malını vererek arınır. Ve o verdiğinin karşılığında hiç kimseden bir nimet beklemez- Ancak yüce Rabb'inden yüz bulmak ve O'nun rızası için verir. Ve kendisi de ileride razı olacaktır."
metin mete is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-15-2009   #4
lale
Administrator

lale - ait Avatar

Teşekkürler: 23.254
8.855 Mesajına 17.852 kez Teşekkür Edildi.
lale is on a distinguished road
Şimdi Allah’ın rahmetinin eserlerine bak; ölümünden sonra yeryüzünü nasıl diriltmektedir? Şüphesiz O, ölüleri de gerçekten diriltecektir. O, her şeye güç yetirendir. (Rum Suresi, 50)

Rahmetinin önünde rüzgarları bir müjde olarak gönderen O’dur. Bunlar ağırca bulutları kaldırıp yüklendiğinde, onları (kuraklıktan) ölmüş bir şehre sürükleyiveririz ve bununla oraya su indiririz de böylelikle bütün ürünlerden çıkarırız. İşte biz, ölüleri de böyle diriltip-çıkarırız. Ki ibret alasınız. (A’raf Suresi, 57)

Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah’ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)

Allah gökten su indirdi, ölümünden sonra yeri onunla diriltti; işitebilen bir topluluk için bunda gerçekten bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 65)

Gece ile gündüzün ardarda gelişinde (veya aykırılığında), Allah’ın gökten rızık indirip ölümünden sonra yeryüzünü diriltmesinde ve rüzgarları (belli bir düzen içinde) yönetmesinde aklını kullanan bir kavim için ayetler vardır. (Casiye Suresi, 5)

Bilin ki gerçekten Allah, ölümünden sonra yeryüzüne hayat verir. Şüphesiz Biz, umulur ki aklınızı kullanırsınız diye size ayetleri açıkladık. (Hadid Suresi, 17)

ALLAH HEPİMİZE HAYIRLI VE GÜZEL ÖLÜM NASİB ETSİN

lale is offline   Alıntı ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to lale For This Useful Post:
emanet_yüreğim (05-05-2009), metin mete (01-22-2009), Şen_Nur (05-15-2009)
Eski 01-16-2009   #5
ExELaNcE

ExELaNcE - ait Avatar

Teşekkürler: 2.747
1.950 Mesajına 3.269 kez Teşekkür Edildi.
ExELaNcE will become famous soon enoughExELaNcE will become famous soon enough
Hepinizden
Ölümden korkmamak gerek..
Ataman kardeşim.Ben de senin yaşadığın duruma benzer acı yaşadım .Babamı kaybedişim gözümün önünde..
Son nefesini verirken Allah Bir demesi ve ruhunu teslim etmesi..
Rabbim son nefeste iman versin hepimize..

Konu ExELaNcE tarafından (01-17-2009 Saat 01:56 ) de değiştirilmiştir..
ExELaNcE is offline   Alıntı ile Cevapla
Bu Mesaj İçin ExELaNcE'a Teşekkür Edenler
metin mete (01-22-2009)
Eski 01-16-2009   #6
Ataman
Banned

Ataman - ait Avatar

Teşekkürler: 0
4 Mesajına 4 kez Teşekkür Edildi.
Ataman is on a distinguished road
arkadaşlar benim size söylemek istediğim babanem 5 vakit namazını kılardı. ne olsursa olsun kılardı. şanslıymışımki babannemin annnesini yani ninemi görmekte nasip oldu bana 98 yaşında vefat etti. öldüğü güne kadar hep namazını kıldı.
mesajımda söylemek istediğim diğer mevzular ise
1 namaz denilen hadise hop denilince olmuyor.
2 sayın metin mete bey ilgili surelleri uğraşmış toplamış ben para kazanma hevesinde olan birisine beni Allah (C.C.) ile kandırmak isteyen birisine para kaptırdım hemde çok dar bir günümde.
3 kasım ayından beri işsizim 20 ytl nin benim için ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.

savaşta bile kılınan namazı bizim kılmamamız doğru olmaz. ölümün ne zaman geleceğini bilemeyiz. hiçbir insan evladının ölümünü bilmesi gibi lüksü yok.
belkide bu yüzden kaybediyoruz. ölümsüz sanıyoruz kendimizi. yarın yaparım sonra tutarım. gibi geçiştiriyoruz. insanlara saldırmaktan ve onalrın kalplerini kırmaktan korkmuyoruz.
sayın exelance söyle bana ben senin kalbini kırmsam sen beni affetsen Allah (C.C.) affedecekmi bunu biliyormuyum

ben yaşadığım hayat dolayısı ile ölümle bir çok kez karşılaştım. ölüm çok göreceli bir şey ama inanınki insan ister inansın ister inanmasın Allah (C.C.) insana çok kuvvet veriyor. belkide ben Türk kanı taşıdığım için belkide hem gaziş hem şehit torunu olduğum için yaşadıklarımdan hiç korkmadım. bilmiyorum şükür Rabbime beni doğru yola kavuşturdu.
Ataman is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-17-2009   #7
ExELaNcE

ExELaNcE - ait Avatar

Teşekkürler: 2.747
1.950 Mesajına 3.269 kez Teşekkür Edildi.
ExELaNcE will become famous soon enoughExELaNcE will become famous soon enough
Alıntı:
ben yaşadığım hayat dolayısı ile ölümle bir çok kez karşılaştım. ölüm çok göreceli bir şey ama inanınki insan ister inansın ister inanmasın Allah (C.C.) insana çok kuvvet veriyor. belkide ben Türk kanı taşıdığım için belkide hem gaziş hem şehit torunu olduğum için yaşadıklarımdan hiç korkmadım. bilmiyorum şükür Rabbime beni doğru yola kavuşturdu.
Rabbim sıratı müstekımde daim kılsın..İzmir'e gelince tanışalım sizinle..
Eski 05-05-2009   #8
emanet_yüreğim

emanet_yüreğim - ait Avatar

Teşekkürler: 459
589 Mesajına 885 kez Teşekkür Edildi.
emanet_yüreğim is on a distinguished road
hepinizden dualarınıza yürekten amin..

"...Ve kuşlarda kaderle uçar..."

@ İyİLeR MuTLaKa KaZaNıR @

emanet_yüreğim is offline   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-23-2009   #9
NuVeYBa
USTA

NuVeYBa - ait Avatar

Teşekkürler: 459
505 Mesajına 1.180 kez Teşekkür Edildi.
NuVeYBa is on a distinguished road
Paylaşım için

Ölümü hatırlamak ve ölümden dersler çıkarmak işlenecek herhangi bir günahın cazibesini minimuma çekmek demektir....

Zevkleri kursakta bırakan ölümü sıkça hatırlamamız duası ile....

S a b r e d e n l e r i
M ü j d e l e !

Zamanlarını Z e y n e p 'leştıremeyenler,
zamanın Z e y n e b 'i olamazlar !....

NuVeYBa is offline   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster